Blaturi de bucatarie

Blaturi de bucătărie

Blaturi de bucatarie la comanda.

Bucătăria este inima casei și merită să fie amenajată cu grijă și atenție. Pe lângă aspect, durabilitatea și întreținerea sunt aspecte foarte importante de luat în considerare atunci când este ales materialul pentru blaturile de bucătărie. Este o zona a casei frecvent utilizata, blatul va intra in contact cu alimente si lichide, așa că trebuie să fie ușor de curățat și întreținut, să nu se zgârie și să nu se păteze. Este foarte important să consiliem clienții pentru a ne asigura că aleg materialul potrivit pentru un blat de bucătărie, care poate fi curățat și îngrijit cu ușurință și își va menține aspectul pentru mulți ani.

Astfel, pentru zona de lucru in bucătărie recomandam blaturile de compozit quartz si granit, datorita rezistentei si durabilității acestora. Nu excludem celelalte materiale, daca se aleg produse de calitate superioara si se realizează impermeabilizarea acestora in prealabil.

In rândurile de mai jos găsiți cateva caracteristici ale produselor recomandate pentru blaturile de bucătărie.

Blaturi de bucatarie din compozit quartz

Compozitul quartz (sau cuarț) este un material rezistent care vă îmbunătățește experiența în bucătărie. Este o piatra creata cu scopul de a rezista chiar și la cele mai dure condiții și provocări la care sunt supuse blaturile de bucătărie moderne. Compoziția acestui material este astfel aleasa încât va garanta satisfacția maximă.

Sunt produse cu design unic caracterizate prin longevitate si durabilitate extrema. Obiectivul principal al furnizorilor moderni de cuarț este de a oferi oamenilor o piatră sintetică aproape perfectă. In bucătăriile moderne este necesar un material care sa satisfacă cerințele estetice și sa reziste la utilizare permanenta.

De ce blaturile de bucătărie din cuarț sunt materialul superior pentru blatul de lucru?

Cuarțul proiectat este compus din ingrediente vaste. În ciuda faptului că deține eticheta de „produs sintetic”, este de fapt creat dintr-un amestec natural. Conține cuarț natural (aproximativ 90%), rășină (4-6%) și polimeri (de exemplu, pigmenți) sau aditivi (de exemplu, minerale, particule). Prin alăturarea acestor elemente compozitul quartz devine aproape indestructibil. Este capabil să reziste la zgârieturi, abraziune, pete, decolorare sau uzură generală.

Drept urmare, blatul de cuarț nu este conceput doar pentru a rafina decorul estetic al casei. Sunt instrumente practice și funcționale care permit clientului să profite la maximum de gătitul zilnic. Alegând blaturile de quartz in bucătărie, clientul nostru va scapă de grija provocata de deteriorarea suprafeței blatului de lucru. Sunt disponibile într-o gamă foarte variata de culori, pot fi monocrome sau cu vene de diferite grosimi si dimensiuni.

Blaturile de granit

Granitul este o piatră naturală exotică, fiecare placă fiind unică și diferită in felul ei. Este o roca dură, dăruită de mama natură, iar instalarea unui blat de granit este ca și cum ai avea o operă de artă în casă. Indiferent de modelul ales, clientul va avea un blat de bucătărie care arată elegant și atemporal.

De ce recomandam granitul pentru blaturi de bucatarie?

Granitul este întotdeauna o alegere extrem de populară ca material pentru blaturile de bucătărie datorită durabilității și atractivității sale estetice. Este o roca magmatica foarte rezistenta si compacta. Este rezultatul răcirii lente, la mare adâncime a unei mase mari de lava magmatica, iar structura sa este granulară și cristalină. Granitul conține de obicei și alte minerale, cum ar fi feldspat, mica și cuarț.

Este un material dur si poate rezista la o mulțime de presiuni si la abraziune. Rezistența supremă a granitului îl face incredibil de puțin probabil să se zgârie sau să se păteze. Poate rezista la creșterea bruscă a temperaturii. Chiar dacă clientul ar așeza o tigaie fierbinte direct pe el, granitul nu ar fi afectat, deși acest lucru nu este recomandat. Se curata rapid si este foarte usor de întreținut.

Formarea naturală a granitului face ca fiecare blat să fie unic, așa că mulți proprietari aleg să-și planifice stilul bucătăriei pe baza designului blatului. Culorile granitului sunt cel mai frecvent roz, alb, variații de gri și negru, iar la modelele exotice sunt disponibile nuanțe de verde, roșu. Unul dintre principalele atracții ale granitului, pe lângă rezistența sa, este că se poate potrivi cu ușurință atât în bucătăriile tradiționale, cât și în cele moderne, așa că va fi aproape sigur o alegere ideală pentru bucătărie casa.

Exista si alte materiale utilizate pentru blaturile de bucatarie, detalii puteti afla citind acest articol 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *